Главният прокурор на САЩ обвини чужди интереси и екстремисти в

...
Главният прокурор на САЩ обвини чужди интереси и екстремисти в
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ видя чужди интереси в протестите

Главният прокурор на Съединени американски щати упрекна непознати ползи и екстремисти в опит да се възползват от всеобщи митинги след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест. Междувременно първата публична демонстрация в памет на Флойд се организира в Минеаполис.

Американският основен прокурор Уилям Бар съобщи, че непознати ползи и " екстремистки пропагандатори ", свързани с лявото придвижване " Антифа ", се пробват да се възползват от митингите, обхванали в последните 10 дни страната. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че поддържа всеобщите демонстрации поради убийството на Флойд, само че изрази безпокойство, че те може да ускорят разпространяването на ковид.

Официални лица в Чикаго също показаха сходни опасения и приканиха протестиращите да се слагат под карантина за 14 дни. Междувременно служителите на реда, на които бяха повдигнати обвинявания в помагачество при убийството на Флойд, се явиха през вчерашния ден в съда за пръв път. Съдия в Минеаполис дефинира парична гаранция в размер на 750 хиляди $ за тримата към този момент някогашни чиновници на реда, съобщи AP. Ако бъдат приети за отговорни, те ще лежат до 40 години в пандиза, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР