Главният прокурор на Русия Юрий Чайка напуска поста във връзка

...
Главният прокурор на Русия Юрий Чайка напуска поста във връзка
Коментари Харесай

Путин сменя главния прокурор на Русия

Главният прокурор на Русия Юрий Чайка напуща поста " по отношение на прекосяването на друга работа ", заяви пресслужбата на съветския президент, представена от съветските медии.
Руският държавен глава Владимир Путин е предложил за правоприемник на Чайка заместник-началника на Следствения комитет (руската следствена служба) Игор Краснов.
Чайка беше основен прокурор на Русия от юни 2006 година насам. Все още не е известно с какво тъкмо ще се занимава в бъдеще.
Краснов е заместник-председател на Следствения комитет от 2016 година насам.
" Това е решение на президента. Той е внесъл кандидатурата, това е негово право като държавен глава... Що се отнася до Игор Краснов, то с неговите биографични данни можете да се запознаете от ресурсите на Следствения комитет ", изясни прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.
Съветът на Федерацията ще прегледа освобождението на Чайка от служба на 22 януари, заяви източник от горната камара на съветския парламент.
На каква работа отива Чайка, към този момент не е известно.
Смяната на Чайка идва няколко дни след знаковото изявление на Путин пред Федералното заседание, в което той изложи концепциите си за огромни конституционни промени. Цялото държавно управление на премиера Дмитрий Медведев подаде оставка още същия ден, а Путин стремително уточни новия министър-председател - Михаил Мишустин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР