Главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовевски поиска постоянен

...
Главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовевски поиска постоянен
Коментари Харесай

Ето какво се случва със закопчаната шефка на Спецпрокуратурата в Северна Македония

Главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовевски изиска непрекъснат арест за ръководителя на Специалната прокуратура Катица Янева, осведоми БГНЕС.

Според Йовевски, има задоволително данни, че Янева е злоупотребила със служебна власт при аферата „ Рекет”, който се отнася за изнудване на обвинен в Специализираната прокуратура. Няма данни, че политици са забъркани в тази спекулация, съобщи Йовевски и посочи, че при обиска е конфискуван и компютъра на Янева.

Главният прокурор на западната ни съседка добави, че Катица Янева е влияела върху освобождението и връщането на паспорта на обвинения, а по-късно е предложила смекчаващи условия на обвинения по делото „ Империя “ и превръщането му в очевидец.
Днес спецполицаи арестуваха Янева. Преди това служителите на реда направиха обиск на дома на Катица Янева в скопския квартал „ Козле”. Разследващите правят претърсвания и в офисите на Янева. Вчера тя даде и първите си показания по аферата „ Рекет”.

В средата на месец юли стана ясно, че македонският олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, корист с власт и присъединяване в проведена незаконна група е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски – Боки 13 и Зоран Милевски – Зоки Кичеец.

Те са му поискали 8 млн. евро, с цел да спре следствието против него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. Йовановски и Милевски, в публикувани аудио записи настояват, че ще уредят въпроса на Камчев благодарение на Катица Янева.

Йордан Орце Камчев беше препоръчан за почетен консул на страната ни предходната година, само че управляващите в Скопие не поддържаха тази концепция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР