Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото

...
Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото
Коментари Харесай

Гешев поиска сваляне на депутатския имунитет на Радостин Василев

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Радостин Василев по предложение на Софийска градска прокуратура (СГП).
Прочетете още
В предлагането на наблюдаващия прокурор от СГП се показва, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Василев за това, че през юни 2022 година посредством заплашване e направил опит да принуди депутат обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание.

Казусът е от 47-ото Народно заседание, когато Василев беше народен представител от " ИТН ", а част от националните представителите от групата я напуснаха.

В 49-ото Народно заседание Радостин Василев е народен представител от обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ". 

Възбуждането на наказателното гонене против депутат е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Радостин Василев.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР