Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото

...
Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото
Коментари Харесай

Искат сваляне на имунитета на Георги Михайлов от БСП

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Г.М. (д-р Георги Михайлов от БСП) за продължение на наказателното произвеждане против него, оповестиха от държавното обвиняване.

Това е трето искане за събаряне на имунитета му. Предходни претенции до Народното събрание са импортирани надлежно на 08.11.2018 година и на 01.07.2019 година, за които  националният представител е давал единодушието си за възбуждане на наказателно гонене против него

Обвиненията му са за закононарушения по чл.219, ал.1,вр. ал.1 от Наказателен кодекс и по чл.255, ал.1, предл.1-во и 2-ро, т.2, предл. 2-ро, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Михайлов беше притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент през октомври 2019 година

Според прокуратурата, той носи отговорност за занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби в качеството му на изпълнителен шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване на хематологични болести.

Към сегашния миг не са налице учредения за преустановяване на наказателното произвеждане. Продължаването му обаче е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на депутата., според наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и чл.135, ал.3, вр. с ал.1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР