Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров и председателят на

...
Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров и председателят на
Коментари Харесай

Прокуратурата и Асоциацията на банките сключиха Меморандум за сътрудничество

Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров и ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) Петър Андронов подписаха Меморандум за съдействие сред Прокуратурата и АББ. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

На подписването участваха и Иван Гешев, заместник-главен прокурор, и Теодора Петкова, основен изпълнителен шеф на Уникредит.



Документът планува оперативно съдействие сред Прокуратурата и Асоциацията за противопоставяне на заканите пред банковия бранш и стопанската система като цяло, които произтичат от закононарушения, свързани с осведомителните технологии, подправени документи и платежни принадлежности.

Сотир Цацаров и Иван Гешев се срещнаха със консултант на президента Тръмп в Белия дом

Предстои да бъде основан механизъм за бърз продан на информация и известяван на способените органи за хипотетични престъпления, свързани с банкови действия. Предвижда се и осъществяване на образования по тематики от съвместен интерес.



Необходимостта от по-тясно съдействие сред Прокуратурата и Асоциацията на банките бе разисквана по време на срещата сред управленията на двете институции, извършена през месец септември 2019 година в Съдебната палата в София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР