Главният прокурор на Република България Иван ГешевИван Стоименов Гешев е

...
Главният прокурор на Република България Иван ГешевИван Стоименов Гешев е
Коментари Харесай

Главният прокурор възложи на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес

Главният прокурор на Република България Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във разпореди на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) осъществяването на цялостна инспекция на целия приватизационен развой и на последващия надзор от отговарящите за това министерства, организации и други държавни ведомства.

Проверката би трябвало да обхване всички приватизационни покупко-продажби, осъществяването на заплащания по тях, без значение от типа на платежните средства, както и всички подхванати дейности по реализирането на следприватизационния контрол. ДАНС следва да откри събрани ли са плануваните в приватизационните контракти неустойки, лихви, компенсации и банкови гаранции, при положение на тяхното отчасти или изцяло несъблюдение. В тази връзка следва да се откри осъществени ли са дейности по повреждане на приватизационните контракти, при положение на тяхното несъблюдение.

Гешев за битовата престъпност: Ако не можем да се оправим с нея, по-добре да закриваме страната

Проверяващите би трябвало да открият по какъв начин е била водена цялата документи по настоящия следприватизационен надзор, осъществявани ли са инспекции по осъществяване на приватизационните контракти и била ли е обновена навреме информацията в обществените регистри.

В обсега на инспекцията би трябвало да бъде осъществен разбор на одитните отчети на Сметната палата и какви дейности са били подхванати по осъществяването на дадените инструкции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР