Главният прокурор на Република България Иван Гешев връчи днес актовете

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев връчи днес актовете
Коментари Харесай

От Възраждане търсят Гешев, а той назначава ръководители на прокуратурата

Главният прокурор на Република България Иван Гешев връчи през днешния ден актовете за встъпване в служба на новите административни ръководители на Апелативна прокуратура-Пловдив Тодор Деянов и на Военно-апелативна прокуратура полк. Елин Алексов.
И двамата бяха определени единомислещо от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет в края на м. юли 2020 година, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване
На церемонията по встъпването в служба участваха и заместниците на основния прокурор - Даниела Машева, Десислава Пиронева, Красимира Филипова и Борислав Сарафов.
В същото време водачът на Политическа партия " Възраждане дружно със свои съпартийци влезе в Съдебната палата и изиска да връчи оставката на основния прокурор. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов позвъни няколко пъти на звънеца пред кабинета на основния прокурор, само че никой не му отвори. След това и сигналът на звънеца беше спрян.
Заедно с Костадинов в Съдебната палата са и още десетки жители с плакати " Оставка ". Малко по-късно пред кабинета на Гешев се появиха защита и полиция. Недоволстващите декларират, че желаят просто да поговорят с основния прокурор.
Припомняме, че прокуратурата пожела закриване на партия Възраждане, като аргументира настояването с хипотетични фалшификации.
В изявление през Actualno.com Костадинов уточни, че от партията имат запис, в който се вижда по какъв начин сътрудници на ДАНС заплашват учредители на партията.
" Твърдението, което прокуратурата се пробва да отбрани, е не просто, че е нямало задоволителен брой учредители за партията, а че изобщо не е имало учредително заседание, което съставлява една брутална неистина “, изясни тогава Костадинов.
" Според моята информация ДАНС ни проверява от доста дълго време, с цел да намерят някаква съветска връзка. И откакто не са намерили са почнали да ровят за други неща. Казаха ми, че цялостен отдел от ДАНС се занимава с нас. Когато получихме регистрацията си през 2015 година, на правосъдното дело участва прокурор, който би трябвало да каже дали има възражения. Прокурорът тогава декларира, че няма възражения. Въпросът е по кое време тъкмо прокуратурата лъже. Тогава или в този момент, пита Костадинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР