Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати до служебния

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати до служебния
Коментари Харесай

Гешев кани Бойко Рашков на работна среща

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати до служебния вицепремиер по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков писмо, в което насочва покана за провеждането на работна среща. В писмото на Иван Гешев се отбелязва, че в интервала 25-28 май 2021 година в София е извършена интернационална конференция „ Защита на еврото в България и страните от Югоизточна Европа и Балканския район. Постижения и провокации пред правоприлагащите органи “, за присъединяване в която е отправена покана и до служебния министър на вътрешните работи. Поканата обаче е била отклонена заради длъжностен ангажимент на министър Рашков, се споделя в известие на прокуратурата.

„ С оглед нуждата от продължение взаимоотношението сред изпълнителната и правосъдната власт, в частност Прокуратура на Република България и Министерство на вътрешните работи, бих се радвал да проведем работна среща “, се показва в писмото на Иван Гешев до Бойко Рашков. Главният прокурор показва убеденост, че „ единствено с общите старания на обособените управляващи могат да бъдат реализирани мечтаните от българските жители резултати, а точно дейно противопоставяне на престъпността. “

Писмото на основния прокурор до вътрешния министър приключва с думите: „ смятам, че обичайно положителната взаимна активност сред Прокуратура на Република България и Министерство на вътрешните работи в границите на нормативно откритите пълномощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и упованията на българското общество “.

Напрежението сред двете институции се усили откакто нощес профилираната прокуратура влезе в кабинета на върховен служител на реда за обиск по следствие за проведена незаконна група. Малко по-късно служебният вътрешен министър Бойко Рашков разгласи, че в министерството текат обиски и претърсвания, а съгласно него акцията е ориентирана против него. Според Рашков, призовки за разпити са получили новият началник на ДАНС, както и новият началник на ГДБОП. Рашков насочи и обвиняване, че прокуратурата намерено се намесва в работата на Министерство на вътрешните работи, тъй като желае да попречва " инспекцията на проблемите със СРС-та ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР