Главният прокурор на Република България Иван Гешев и президентът на

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев и президентът на
Коментари Харесай

Гешев и президентът на КТ „Подкрепа“ подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и президентът на КТ „ Подкрепа “ инж. Димитър Манолов подписаха през днешния ден Меморандум за съгласие и съдействие.

Документът планува взаимоотношение сред Прокуратура на Република България и КТ „ Подкрепа “ за обезпечаване на бърза отбрана, навременно и дейно следствие на сигнали за нарушавания на трудови и осигурителни права.

Приоритет ще бъде междуинституционалното съдействие, координацията и взаимоотношението, ориентирани към правата на трудещите се – служащи и чиновници, участващи в наказателни, административни и/или цивилен производства, в качеството на потърпевши и/или очевидци.

Страните ще си сътрудничат и в региона на използване на интернационалните и европейските стандарти за запазване на правата на трудещите се, и по-специално в случаите, когато тези права са нарушени посредством незаконно посягане.

Меморандумът планува да се сътвори взаимна работна група от представители на Прокуратура на Република България и КТ „ Подкрепа “, която от време на време да разисква настоящата нормативна уредба, правосъдната процедура по публично значими каузи и проблеми, свързани със отбраната на правата на трудещите си.

Прокуратура на Република България има подписан Меморандум за съгласие и съдействие и с КНСБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР