Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс заведе дела срещу

...
Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс заведе дела срещу
Коментари Харесай

„Фалшиво наду богатството си“: Ню Йорк съди Тръмп за данъчни измами

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс заведе каузи против 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, неговата Trump Organization, три от децата му и още хора от обкръжението му за хипотетични данъчни измами. Гражданският иск, входиран във Върховния съд на Манхатън, търси обезщетение от минимум 250 милиона $ и цели строги корпоративни забрани.

Ако съдът почете исковете, на Донлад Тръмп, Доналд Тръмп-младши, Ерик Тръмп и Иванка Тръмп ще бъде неразрешено да служат в компании в Ню Йорк, а на посочените компании ще бъде отнето правото да вършат бизнес в щата. Също по този начин се планува възбрана за осъществяване на търговски покупко-продажби с недвижими парцели в щата Ню Йорк за пет години, както и кандидатстване за заеми от регистрирани там банки за същия интервал.

Джеймс твърди, че по време на тригодишното си следствие на Тръмп е събрала доказателства за вероятни федерални закононарушения, банкови измами и предоставяне на погрешни изказвания пред финансови институции.

По думите на основния прокурор Тръмп е надценил цената на активите си в доклади до банки, застрахователни компании и IRS, с цел да получи по-благоприятни условия за заем и застраховка за своята компания, както и да понижи данъчните й отговорности.

Тръмп лъжливо е надул чистото си положение с милиарди долари “, сподели Джеймс на конференция.

„ Твърде дълго могъщи и богати хора в тази страна действаха по този начин, като че ли разпоредбите не се отнасят за тях “, сподели още тя. „ Доналд Тръмп се откроява като един от най-фрапиращите образци за това непозволено държание. С помощта на своите деца и висши ръководители в Trump Organization, Доналд Тръмп подправено наду благосъстоянието си с милиарди долари, с цел да се облагодетелства незаслужено и да измами системата. “

В желае се твърди, че „ броят на мощно повишените стойности на активите е замайващ, засягайки множеството, в случай че не всички, притежавани недвижими парцели през дадена година “.

„ Като цяло, господин Тръмп, Trump Organization и другите ответници, като част от повтарящ се модел и обща скица, са извели повече от 200 подправени и подвеждащи оценки на активи, включени в 11-те изказвания, обхващащи 2011 до 2021 година “, се споделя в жалбата.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР