Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан казва, че

...
Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан казва, че
Коментари Харесай

Главният прокурор на МНС разкри как е замесен Путин

Главният прокурор на Международния углавен съд Карим Хан споделя, че има рационални учредения да се счита, че съветският президент Владимир Путин и комисарят по правата на детето в Русия Лвова-Белова носят наказателна отговорност за насилственото депортиране на украински деца.

По времето, когато украинските деца са били изведени от страната си, те са били предпазени от Четвъртата Женевска спогодба, предава Си Ен Ен.



„ Твърдим, че доста от тези деца от този момент са били дадени за осиновяване в Руската федерация ”, разясни Хан, добавяйки, че смяната на закона в Русия посредством президентски укази, издадени от Путин, е улеснила децата да бъдат осиновени от Руски фамилии: „ Тези дейности, наред с други, показват желание тези деца да бъдат отстранени за непрекъснато от личната им страна ”.



„ Не можем да позволим децата да бъдат третирани по този начин, като че ли са плячка от войната ” акцентира Хан и разясни, че Украйна „ място на престъпление, което обгръща комплициран и необятен набор от хипотетични интернационалните нарушавания ”.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР