Главният прокурор на ЛНР Сергей Горенко и неговият заместник Екатерина

...
Главният прокурор на ЛНР Сергей Горенко и неговият заместник Екатерина
Коментари Харесай

Серия атентати в окупираните територии в Украйна

Главният прокурор на ЛНР Сергей Горенко и неговият заместител Екатерина Стегленко починаха при детонация в постройката на прокуратурата на окупирания Луганск. Украйна няма нищо общо с това, съобщи президентският консултант М. Подоляк, който заподозря, че офанзивата против представителите на съветските окупатори е дело на локални престъпни групи. Взривът е бил импортиран от клиент.

Освен това стана известно, че в Бердянск са убити заместник-кметът на града по жилищно-комуналните услуги Олег Бойко и брачната половинка му Людмила Бойко, която ръководеше териториалната изборна комисия за референдума.

Това надалеч не са първите случаи на сполучливи опити за ликвидиране против админи, които сътрудничат на съветските управляващи по време на окупацията.

На 20 март в Херсон Павел Слободчиков, асистент на ръководителя на окупационната администрация на Херсон Владимир Салдо, беше убит в кола.

На 24 юни беше взривен автомобилът на Дмитрий Савлученко, началник на отдела за спорт и юноша в Херсон.

На 7 юли в Нова Каховка беше стреляно по автомобила на заместник-началника на полицията Сергей Томко, който мина на съветска страна.

На 10 юли във Велики Бурлук ръководителят на съветската окупационна администрация на селото Евгений Юнаков беше взривен в кола.

На 24 август в село Михайловка, Запорожка област бе взривен в колата си назначения от съветските военни за локален администратор Иван Сушко.

На 26 август в Бердянск вследствие на детонация на автомобил почина заместник-началникът на локалната окупационна пътна полиция Александър Колесников.

На 28 август Алексей Ковальов, някогашен национален народен представител от Слугата на народа, заместник-председател на Херсонската ВГА по селското стопанство, беше убит в личната си къща.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР