Главният прокурор на Израел отложи с три месеца планирано досъдебно

...
Главният прокурор на Израел отложи с три месеца планирано досъдебно
Коментари Харесай

В Израел отложиха с три месеца изслушване на премиера Нетаняху за корупция

Главният прокурор на Израел отсрочи с три месеца планувано досъдебно чуване на премиера Бенямин Нетаняху за корупция , оповестява " Ройтерс ".

Адвокатите на Нетаняху желаеха отсрочване до май 2020 година , с цел да получат повече време за изследване на доказателствата по три случая за корупция, което се отхвърля от водача на еврейската страна , оповестиха от пресцентъра на основния прокурор Авишай Манделблит.

В писмо до един от юристите на премиера, оповестено от медиите, Манделблит отбелязва, че отсрочва чуването от юли за 2-3 октомври . Той разяснява, че не може да го отсрочи с година , защото ще навреди на публичните ползи като се забавя решението дали да бъдат повдигнати обвинявания.

Нетаняху, който ръководи Израел през последното десетилетие, завоюва пети мандат през април, макар че през февруари Манделблит разгласи, че има намерение да упрекна премиера в машинация и рушвет.

Бенямин Нетаняху, който през юли ще стане най-дълго управлявалият министър председател на Израел, дефинира обвиняванията като политически лов на вещици и не има намерение да подаде оставка, в случай че публично му бъдат повдигнати обвинявания.
 Обвиняват в корупция Нетаняху
Обвиняват в корупция Нетаняху

Премиерът няма да подава оставка

Премиерът се пробва да образува нова коалиция с десни, ултранационалисти и религиозни партии, които ще му дадат надзор от 65 места в 120-местния Кнесет. Според закона до 29 май той би трябвало да образува коалиция. Ако не успее, президентът на Израел Реувен Ривлин ще връчи мандат на друга партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР