Главният прокурор на Израел обвини премиера Бенямин Нетаняху в корупция

...
Главният прокурор на Израел обвини премиера Бенямин Нетаняху в корупция
Коментари Харесай

Официално обвиниха Нетаняху в корупция

Главният прокурор на Израел упрекна премиера Бенямин Нетаняху в корупция - рушвет, машинация и нарушение на доверието по отношение на три обособени случая , оповестява БиБиСи.

Твърди се, че Нетаняху е приемал дарове от заможни предприемачи и е предложил услуги , с цел да получи по-положително отразяване в медии. Той отхвърля и разяснява, че е жертва в " лов на вещици " от неговите леви съперници и медиите.

Нетаняху упорства, че няма да подаде оставка и не е длъжен по закон . Но това известие идва на фона на политически рецесия в Израел след неубедителни общи избори през април и септември .
 И Бени Ганц не съумя да сформира кабинет
И Бени Ганц не съумя да сформира кабинет

Израел се изправя пред нови избори

В сряда противникът на Нетаняху за премиерския пост Бени Ганц съобщи, че не е в положение да ръководи болшинство в Народното събрание и да образува ръководеща коалиция.

Президентът Ровен Ривлин му даде опция да се опита да сформира държавно управление, откакто Нетаняху не съумя да го направи .

Ривлин публично помоли депутатите в четвъртък да се договорят за претендент за министър-председател в границите на 21 дни и да избегнат невиждани трети избори за година .
 За пръв път в историята на Израел президентът връчва на Кнесета мандат за съставяне на кабинет
За пръв път в историята на Израел президентът връчва на Кнесета мандат за съставяне на кабинет

" Това е ниска точка в историята на Държавата Израел "

В началото на годината, Нетаняху отхвърли като политически, обвиняванията в корупция .

Припомняме, че основният прокурор на Израел Авихай Манделблит реши да повдигне обвинявания за корупционни закононарушения против премиера Бенямин Нетаняху в три обособени каузи против него, в това число за рушвет в огромното корупционно следствие " Безек ".

Решението означи първия път в историята на Израел, в който настоящ министър-председател бе с повдигнати обвинявания за закононарушения. 11 пъти Нетянху бе разпитван през 2018 година

През юни тази година, Сара Нетаняху, брачната половинка на премиера, бе приета за отговорна в корист с публични средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР