Главният прокурор на Албания на официално посещение у насАрта Марку,

...
Главният прокурор на Албания на официално посещение у насАрта Марку,
Коментари Харесай

Главният прокурор на Албания на официално посещение у нас

Главният прокурор на Албания на публично посещаване у нас
Арта Марку, основен прокурор на Република Албания, е на публично посещаване у нас за интервала 26 – 27 септември 2018 година Визитата е по покана на основния прокурор Сотир Цацаров.

В рамките на визитата ще бъде подписан Меморандум за съгласие и съдействие сред двете прокуратури, предусещащ взаимоотношение в региона на интернационалната правна помощ и съвместен продан на информация, оповестиха от прокуратурата.

В програмата на делегацията са планувани срещи с ръководителя на Конституционния съд Борис Велчев, с министъра на правораздаването Цецка Цачева, както и с представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев и членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Арта Марку е определена за основен прокурор на Република Албания на 18.12.2017 година. В системата на албанската прокуратура е от 2001 година.

Меморандумът за съгласие и съдействие с Прокуратурата на Република Албания е следващия подобен документ, подписан като основа за взаимоотношение сред прокуратурите на балканските страни. Досега такива меморандуми работят сред Прокуратурата на Република България и прокуратурите на Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Черна гора и Словения. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР