Новият специален прокурор на Хънтър Байдън може да има впечатляващ обратен ефект за републиканците

...
Главният прокурор Мерик Гарланд в петък, че е назначил специален
Коментари Харесай

Главният прокурор Мерик Гарланд в петък, че е назначил специален прокурор, който да наблюдава разследването на — но по този начин той унищожи няколко основни точки за говорене на републиканците.

Републиканците обвиниха Министерството на правосъдието, че се бави с разследването на по-младия Байдън за предполагаеми данъчни измами. Те настояват, че отделът е дал на Байдън "" сделка за признаване на вината и е отказал статут на специален адвокат на американския прокурор Делауеър Дейвид Вайс, който ръководеше разследването.

Така че Гарланд е отговорил... като е предоставил статут на специален адвокат на Вайс, когото той noted дори не е попитал за това до тази седмица.

„В писмо от юли 2023 г. до Конгреса г-н Вайс каза, че до този момент не е поискал назначаване на специален адвокат“, Гарланд на пресконференция. „Във вторник тази седмица г-н Вайс ме уведоми, че по негова преценка разследването му е достигнало етап, в който той трябва да продължи работата си като специален адвокат... Заключих, че е в обществен интерес да го назнача като специален адвокат адвокат.“

Може да изглежда, че Гарланд и Вайс се поддават на исканията на републиканците, но в действителност те ги заличават. Като направи Вайс специален адвокат, Гарланд напълно изолира разследването от обвинения за намеса на правителството. Сега Гарланд ще трябва да информира Конгреса, ако той или президентът по някаква причина блокират разследването или потенциалните обвинения по някакъв начин.

Гарланд и Вайс също така изясняват, че последният току-що е поискал статут на специален адвокат . Републиканците многократно са цитирали свидетелски показания от , които настояват, че Вайс няма окончателната дума дали ще бъдат повдигнати обвинения. Един от агентите, Гари Шапли, също твърди, че Уайс е казал, че е бил блокиран от повдигане на обвинения в окръг Колумбия - където се предполага, че Хънтър е извършил най-сериозните си престъпления - и че Министерството на правосъдието няма да му даде статут на специален адвокат, което би му позволило да повдигне обвинения извън неговата юрисдикция.

Вайс многократно е повтарял твърденията на Шапли, в писмото от юли, на което се позовава Гарланд, и в писмото до председателя на съдебната комисия на Камарата на представителите Джим Джордан. Вайс, a , каза във второто писмо, че е щял да получи статут на специален адвокат, „ако се окаже необходимо“. за това, че няма статут на специален адвокат?). Вайс беше договорил оригинала на Байдън, в който много оспорваният Първи син щеше да се признае за виновен по две обвинения за престъпления за укриване на данъци и да участва в предварителна програма за престъпление с оръжие, което му позволяваше да избегне затвора. Републиканците, разбира се, мразеха това споразумение за признаване на вината и когато се разпадна миналия месец.

Но засега републиканците ще трябва да намерят друга тема за „корупция“ на Министерството на правосъдието, спирайки всяко разследване.

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР