Главният прокурор, който ще бъде избран, е натоварен с големи

...
Главният прокурор, който ще бъде избран, е натоварен с големи
Коментари Харесай

Радев: Новият главен прокурор е натоварен с големи обществени очаквания

Главният прокурор, който ще бъде определен, е претрупан с огромни публични упования, по тази причина е доста значимо още на старта на своята активност да има високо публично доверие, а това значи една транспарантна, ясна процедура, ясни критерии, в цялостно сходство със законите ”.
Това сподели президентът Румен Радев.

„ Далеч съм от мисълта, че надвишавам своите пълномощия. Аз се повеждам само от правилото на разделяне на управляващите, само че и не подценявам своето обвързване, защото аз съм най-после на процеса и подписвам указа”, съобщи президентът. „ За мен най-важното е обществото да има фокус върху тези процеси да има нараснало публично внимание”, разяснява още той.

Радев означи, че конституционно отредените функционалности на основния прокурор за реализиране на контрол, за правда и методическо управление на всички прокурори са значим фактор за ефикасна битка с престъпността, с корупцията и за одобряване на законността и добави, че по тази причина би трябвало да има високи публични упования към тази процедура. „ Обществото би трябвало да получи гаранции за сполучливия ход на тази процедура и това значи ясни критерии, транспарантна процедура и добра обоснованост на номинациите”, уточни президентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР