Главният прокурор изпълнява обещанието си да търси отговорност от всички,

...
Главният прокурор изпълнява обещанието си да търси отговорност от всички,
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Гешев изпълнява обещанието си да търси отговорност от всички

Главният прокурор извършва обещанието си да търси отговорност от всички, без значение какъв пост заемат. Виждам че и Гешев, и службите работят в посока, която българското общество от дълго време чака.

Това разяснява заместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев в предаването  " Здравей, България " по NOVA по мотив акциите в Комисията по хазарта и офиси на Васил Божков от последните дни. 

" Ние не приехме да участваме в дебатите по измененията в Закона за
хазарта, тъй като всеки опит да се наложи ред в това законодателство среща опозиция и обвинявания в лобизъм. Това не носи дивиденти на никоя политическа мощ ", сподели още Цонев.

Васил Божков: Не съм заплашвал с ликвидиране

Според него
хазартът, повече от всеки различен бизнес, се нуждае от ясна законова регулация и непоколебим надзор.

" Финансовият министър Владислав Горанов вярно се ориентира да промени контрола – да го направи едноличен, с цел да има ясна отговорност ", счита депутатът от Движение за права и свободи.

Цонев разяснява и тематиката за лв. и еврото и пътя ни към еврозоната.

" България е казус – единствената страна, която кандидатства за влизане в чакалнята на еврозоната с закрепен валутен курс в закона ", сподели Цонев за признатото в четвъртък решение за закрепен курс от 1.95583 лв. за евро след влизането в ЕРМ 2. Текстовете по решението бяха съгласувани след срещи на Горанов и шефа на Българска народна банка Димитър Радев с парламентарните групи. Документът не беше подсилен само от Българска социалистическа партия.

" Трудно извоюваното доверие в лв. беше непокътнато ", заключи Цонев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР