Главният прокурор изиска от ДАНС да предостави цялата информация, с

...
Главният прокурор изиска от ДАНС да предостави цялата информация, с
Коментари Харесай

Главният прокурор поиска информация за офшорни фирми и сметки на висши чиновници

Главният прокурор изиска от ДАНС да даде цялата информация, с която разполага, за парцели, сметки и офшорни компании на лица заемащи висши обществени длъжности,които не са декларирани съгласно условията. Сотир Цацаров упорства данните да се дават без закъснение и с оптималната конкретика.


С писмо до ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев - Сотир Цацаров изисква от организацията и от финансовото разузнаване всички налични данни за лица заемащи висши обществени длъжности и тяхно имущество в други страни. Изрично се желае да се даде за тях и свързани с тях или подставени лица банкови сметки, които не са декларирани у нас, парцели, присъединяване в търговски сдружения, в това число и офшорни компании, както и вложения. Председателят на организацията съобщи, че в ДАНС ще изпълнят настояването напълно, като ще ревизират всичко в годините обратно.
Димитър Георгиев, ръководител на ДАНС: И то в съгласуваност с всички държавни институции, които имат отношение по спецификата и тяхната подготвеност, тъй че когато сме подготвени с информацията ще я предоставим на вниманието на основния прокурор.  Цацаров разпореди инспекция на всички къщи за посетители, финансирани от Европейски Съюз Цацаров разпореди инспекция на всички къщи за посетители, финансирани от Европейски Съюз
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Групово дело "Национална полиция " осъществяване на инспекция за използването им по предопределение на всички къщи за посетители н...

Правосъдният министър разяснява дейностите на основния прокурор Сотир Цацаров като нужни. Данаил Кирилов изрази вяра, че ДАНС има задоволително аналитична и разследваща информация, по която могат да се съберат доказателства.
Данаил Кирилов, министър на правораздаването: За съществуване на такива сметки или на такива връзки с подставени лица, и за идентификация на добито имущество по противозаконен метод или по различен метод, който би следвало да бъде глобен по антикорупционното ни законодателство.  Цацаров изиска от ДАНС информация за банкови сметки и парцели на висши служители Цацаров изиска от ДАНС информация за банкови сметки и парцели на висши служители
Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от ръководителя на ДАНС цялата налична в организацията информация (включително и от финансовото разузнаване) относн...

Според Данаил Кирилов с информацията от ДАНС е допустимо да се попълнят празноти, които да доведат до разкриването на съответни злоупотреби и корупционни схеми. Депутатът Емил Димитров разяснява, че по този начин злоупотребилите могат да понесат отговорност.
Емил Димитров - Ревизоро, ръководител на парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система: Смятам, че е обикновено да се случи, още повече в тази нажежена конюнктура - къщи, вили, сметки, парцели, имущество, дялове, участия. И опит да се скрие зад тези офшорки цялата тази история със сметки, с приходи,които не са декларирани.
Според информация на " По света и у нас " желаната от основния прокурор информация ще бъде изпратена в прокуратурата най-късно в петък, а в понеделник Сотир Цацаров привиква работно заседание, на което да се преценяват идващите дейности на държавното обвиняване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР