Главният прокурор Иван Гешев защитава своята привилегия и това е

...
Главният прокурор Иван Гешев защитава своята привилегия и това е
Коментари Харесай

Крум Зарков: Главният прокурор защитава своята привилегия

Главният прокурор Иван Гешев пази своята привилегия и това е разбираемо, само че той е единственият човек, който, в случай че се наложи да бъде разследван, ще бъде разследван от собствен директен зависещ. Така отговори на рецензиите на Иван Гешев служебният правосъден министър Крум Зарков, чийто законопроект се чака още веднъж да бъде прегледан от народните представители.

Според Зарков всеки човек би трябвало да бъде обект на следствие, в случай че има данни за закононарушение. Законът се отнася до основния прокурор, тъй като единствено той е в такова състояние, изясни Крум Зарков.

Преди няколко дни Иван Гешев съобщи, че " Министри като Крум Зарков ни връщат във времена на правна неустановеност и липса на демократични полезности . " Днес Зарков уточни, че " няма да се закача с основния прокурор и да си водим някакъв неприсъствен спор ". Зарков уточни, че има законопроект, който депутатите би трябвало да прегледат. Те могат да създадат промени сред първо и второ четене, само че има вяра, че най-сетне Народното събрание ще одобри законодателството, което ще смъкна от България над 70 неоправдателни решения, първото е от 2009 година
 Лавина от доноси против себе си чака Гешев, само че прокуратурата няма да я овладеят
Лавина от доноси против себе си чака Гешев, само че прокуратурата няма да я овладеят

Да създадеш една процедура за четири индивида не е правосъдна промяна

Законопроектът е координиран с редица интернационалните организации, в това число Венецианската комисия и Европейската комисия, а сега от страна на прокуратурата се води масирана акция против този закон, само че тя не почива на юридически причини, съгласно Крум Зарков.

Отделно на това, в случай че законодателството не бъде признато, дупката в бюджета ще се отвори още повече, защото няма да бъдат изплатени забележителна част от парите по Плана за възобновяване и резистентност . Все още виси над страната ни Механизма на Европейска комисия по наблюдаване, за който се чака отчет през юли месец, а и би трябвало да се възползваме от постигнатото от президента Румен Радев за приема на страната ни в Шенген октомври месец. На рецензията на основния прокурор, че правосъдната промяна няма нищо общо с разпоредбите на Шенгенското пространство, Крум Зарков изясни, че Нидерландия непосредствено слага въпроса на тази повърхност.

" Върховенството на закона не е официална, а напълно открита забележка. " България има техническото право да влезе в Шенген, само че Шенген не е единствено механически правила за граничен надзор, уточни правосъдният министър и дефинира изказванията на прокуратурата като " комплексарски забележки ". Според Крум Зарков време е " да спрем да държим за заложници 6 милиона души, поради параноята на един. "
 Да не си заравяме главата в пясъка за Шенген, желае Крум Зарков
Да не си заравяме главата в пясъка за Шенген, желае Крум Зарков

" Моментът е назрял за приемане на закона за основния прокурор ", разяснява министърът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР