Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на парламента искане

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на парламента искане
Коментари Харесай

Главният прокурор поиска имунитета на Димитър Аврамов от ДПС |

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на Народното събрание искане за сваляне на имунитета на депутата Димитър Аврамов от Движение за права и свободи , оповестиха от държавното обвиняване.

Народният представител е обвиняем за търговия с въздействие, като " основният прокурор поиска да се даде позволение за продължение на наказателното производство срещу народния представител, който е притеглен към наказателна отговорност за престъпление от общ темперамент ", се показва в известието.

Ден по-рано за това го прикани.

Аврамов е обвиняем в Специализирания углавен съд за търговия с въздействие.

С определение от 1 декември т.г. СНС спря наказателното произвеждане против него поради депутатския му имунитет и събитието, че продължаването на наказателното гонене е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или негово документално единодушие, съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България.

Съдебното дело се води за това, че Димитър Аврамов и двама негови помагачи в интервала от 6 юли 2012 година до 17 юли 2012 година, в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „ Тировец ” в землището на Монтана, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, изискал от български предприемач сумата от 220 000 лева и право на прилагане на аграрни земи (и приел сумата от 100 000 лева.), с цел да упражни незаконно въздействие над шефа на Областна дирекция „ Земеделие “ в Монтана и началника на РУП-МВР в града, припомнят от спецпрокуратурата.

Бившият народен представител от ГЕРБ Димитър Аврамов е воин от сигнала на зърнопроизводителя Светослав Илчовски за рекет и корупция. Илчовски съобщи пред комисията за проверка на ръководството през последните 10 година, оглавяване от Мая Манолова в 46-ия и 47-ия парламент, че проблемите му почнали още през 2010 година, когато Аврамов в качеството си на народен представител го притискал за огромни суми. Бизнесменът е подал сигнал и Аврамов е разследван от Софийската градска прокуратура и от Специализираната прокуратура.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР