Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно
Коментари Харесай

Гешев внесе искането за сваляне на имунитета на Радостин Василев

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Р.В., оповестиха от държавното обвиняване.

Да бъде пожелан имунитета на Радостин Василев беше препоръчано на Гешев от Софийска градска прокуратура, а депутатът съзря в това наказателна акция.

Според наблюдаващия случая прокурор събраните доказателства са задоволителни за привличане на депутата като обвинен за закононарушение по член 143, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. - за това, че през юни 2022 година посредством заплашване e направил опит да принуди депутат обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание .
 Радостин Василев съзря наказателна акция от страна на Гешев
Радостин Василев съзря наказателна акция от страна на Гешев

Прокуратурата желае имунитета на Василев

Припомняме, че в края на предходната седмица се появи информация за опит на Радостин Василев да отдели тогавашната си колежка Христинка Иванова от ПГ на " ИТН " в 47-ото Народно заседание.

От прокуратурата тбелязват, че с решение на ЦИК от 6 април 2023 година Василев е разгласен за депутат и след полагането на клетва на 12 април 2023 година се явява лице с имунитет. Съгласно член 70 от Конституцията и член 135, алинея 3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание започването на наказателното гонене против депутат е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на самия народен представител , допълват от държавното обвиняване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР