Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно
Коментари Харесай

Главният прокурор поиска имунитетите на още двама народни представители

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народните представители, посочени с буквите В.В. и А.Г. по предложение на Софийската районна прокуратура, оповестиха от държавното обвиняване.
Срещу двамата има импортиран обвинителен акт в Софийския областен съд за телесна щета и безчинство. Съдът е спрял делото на 9 декември 2021 година, защото А.Г. е определен за депутат в 47-ото Народно заседание, а В.В. е определен за общински консултант. С определение от 16 август 2022 година на същия правосъден състав наказателното
произвеждане по делото не е обновено, тъй като В.В. е останал лице с имунитет, а " за изясняване на фактическата конюнктура и вярното разглеждане на делото, същото следва да се гледа с присъединяване на двамата подсъдими ". От април тази година двамата са оповестени за народни представители и още веднъж се явяват лица с имунитет.
Продължаването на наказателното гонене против народните представители е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие от тяхна страна, прецизират от прокуратурата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР