Главният прокурор Иван Гешев вече се охранява от НСО така,

...
Главният прокурор Иван Гешев вече се охранява от НСО така,
Коментари Харесай

Служители на Бюрото по защита отишли в НСО, за да пазят пак Гешев |

Главният прокурор Иван Гешев към този момент се охранява от НСО по този начин, както планува законът. Това съобщи служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов, откакто се срещна на място с работата на Бюрото за отбрана на застрашени лица.

Стоилов сподели, че част от чиновниците на бюрото - най-много охранителите на Иван Гешев, ще минават по тяхно предпочитание към НСО. Пренебрежимо дребен е броят на изявилите предпочитание да изоставен.

Той изясни след срещата, че огромна част от въпросите, сложени от чиновниците на бюрото, към този момент се вземат решение и увери, че прехвърлянето няма да се отрази на качеството на отбрана и сигурността на очевидците.

" Бюрото ще има по-голяма автономия в работата си и ще се увеличи в сан от незначителен във вторичен разпоредник. Засега ще се командироват чиновници, които охраняват магистрати, към Главна дирекция " Охрана ". Всяка една промяна повдига въпроси, декларирал съм упоритостта този развой да завърши оптимално бързо ", изясни Стоилов след срещата.

" Няма някакви компликации, които са непреодолими. Хората са стимулирани и имат качествата да извършват дилемите си. Работим по нормативната уредба, излъчени са взаимни групи, които би трябвало да обезпечат прехвърлянето на материалните активи. Това ще е съпроводено с инвентаризация ", добави още Янаки Стоилов.

Той изясни, че останалите средства по бюджета на бюрото ще обезпечават неговата активност до края на годината, а за идната година би трябвало да се предложи новият бюджет, в който да се преценяват главните разноски на бюрото.

След като законът за бюрото беше изменен от Народното събрание, с цел да не бъде под персоналното командване на Иван Гешев, то бе трансферирано към министерството на правораздаването. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР