Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция Национална сигурност“

...
Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция Национална сигурност“
Коментари Харесай

Иван Гешев възложи проверка на целия приватизационен процес

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) осъществяването на цялостна инспекция на целия приватизационен развой и на последващия надзор от отговарящите за това министерства, организации и други държавни ведомства.

 © БГНЕС
Проверката би трябвало да обхване всички приватизационни покупко-продажби, осъществяването на заплащания по тях, без значение от типа на платежните средства, както и всички подхванати дейности по реализирането на следприватизационния контрол. ДАНС следва да откри събрани ли са плануваните в приватизационните контракти неустойки, лихви, компенсации и банкови гаранции, при положение на тяхното отчасти или изцяло несъблюдение. В тази връзка следва да се откри осъществени ли са дейности по повреждане на приватизационните контракти, при положение на тяхното несъблюдение.

Проверяващите би трябвало да открият по какъв начин е била водена цялата документи по настоящия следприватизационен надзор, осъществявани ли са инспекции по осъществяване на приватизационните контракти и била ли е обновена навреме информацията в обществените регистри.

В обсега на инспекцията би трябвало да бъде осъществен разбор на одитните отчети на Сметната палата и какви дейности са били подхванати по осъществяването на дадените инструкции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР