Главният прокурор Иван Гешев възложи извършването на “спешни мерки“ по

...
Главният прокурор Иван Гешев възложи извършването на “спешни мерки“ по
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи на държавни агенции да си вършат работата

Главният прокурор Иван Гешев разпореди осъществяването на “спешни ограничения “ по попречване продажбата на лекарствва по-високи цени, а злоупотребата с храни да се глоби неотложно. Разпореждането му е изпратено до отрасловите организации, които се занимават с контрола върху тези артикули.

Държавното обвиняване желае провеждането на незабавни инспекции, които да продължат до края на изключителното състояние.

“При нужда следва да се търси подпомагане от структурите на Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи. От държавните органи е изтънчено още да уведомяват съответните териториални прокуратури, в случай че се открият данни за осъществяване на закононарушения “, се споделя в известието на прокуратурата.

От занимание се схваща, че лавният прокурор евентуално никакво доверие във опциите на държавните организации да се провеждат и да следват обикновен протокол.

Преди ден Гешев образува щаб в прокуратурата, който да следи по какъв начин изпълнителната власт извършва ограниченията на самото изключително състояние. Той заповяда на виновните министрите да му се регистрират всеки ден какви са ги правили. Реакция от Министерския съвет нямаше.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР