Главният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно поисканата му оставка, а

...
Главният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно поисканата му оставка, а
Коментари Харесай

Гешев скъса оставката си и поиска тази на Сарафов

Главният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно поисканата му оставка, а по-късно изиска тази на Борислав Сарафов.

" Утре импортирам във Висш съдебен съвет отчет за отстраняването на предателя Борислав Боби Сарафов ", съобщи Иван Гешев.

" Като основен прокурор съм работил единствено и само за България, за българските жители и за тяхната сигурност, съобщи обвинител №1.

" Може да съм допускал неточности и това е обикновено... само че всичко е било единствено и само в полза на хората и народа. Това е моята оставка, а това е химикалката ", сподели основният прокурор и скъса листа с оставката си.

" Не ме е боязън... не знам дали съм самоуверен, само че постоянно съм правил неща, които съм считал за верни и в полза на хората ", акцентира той.

" Сега е моментът и съм сигурен, че политиката би трябвало да излезе от правосъдната власт, където до този миг се опитваше в някаква степен деликатно да я управлява в полза на личните си може би користни ползи, а в този момент го прави безобразно, брутално, нарушавайки всевъзможни европейски полезности ", сподели основният прокурор и добави:

" Преди месеци получих предложение, завоалирано, споделиха, че е от Бойко Борисов да стана дипломат в Израел или в Турция, а вероятно и да имам политическа кариера, може би в неговата партия. Не го взех на съществено, само че очевидно тогава е почнала организацията на всичко, което виждаме. Така си мисля ".



След като се прибрах от Съединени американски щати на летището в София нощес, получих обръщение, че, в случай че до 10 часа не си подам оставката, семейство и така нататък, някой ще натисне копчето " enter ", сподели Гешев, който не посочи кого подозира, че стои зад " неподписаната опасност ".

" За мен като основен прокурор е значимо, само значимо, и ще продължа да работя за българските жители, за хората. Ще довърша мандата си, без значение от всичко това, което описах ", даде обещание Иван Гешев.

" Уведомих господин Сарафов, че би трябвало да реши дали моралът му, в случай че има подобен, би го насочил към това да си подаде оставката поради измяната към българската прокуратура и към българите…В случай, че не го направи, на следващия ден ще внеса искане за отстраняването му от Висшия правосъден съвет ", завърши брифинга си Гешев, като не отговори на журналистически въпроси.



Гешев описа и за собствен неотдавнашен диалог: " Получих известие от един мой сътрудник прокурор, който ми написа " Здравей, Иван ". Ние сме съученици от доста време. Не знам дали знаеш, само че господин Сарафов е споделил на еди кой си и еди кой си споделил на еди кой си, а еди кой си на еди кой си и той ми сподели, че би трябвало да приключа делото " Барселонагейт " до петък. Миналия петък. Не знам дали си осведомен, някакъв чудноват факт просто. Казах: Не съм осведомен. Но тъй като делото е на специфичен контрол, уведомих наблюдаващият прокурор във ВКП, тя сподели, че е получила от мен подробна информация, от която е ясно, че не може да завърши делото преди септември и прогнозния период по ред процесуални аргументи и да си работя по закон ".

Главният прокурор вижда в случилото се обединяване на политическата мафия и олигархията, които желаят да завземат страната и по този начин да ощетят българските жители. Заяви, че трябват дейности, " с цел да бъде изметен политическият отпадък " и назова случилото се против себе си и прокуратурата блицкриг.

Досега той пазеше безмълвие, а през уикенда обвинител №1 се прибра от посещаване в Съединени американски щати.

Снимки: Агнес Методиева



В същото време водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изрично отхвърли да е давал инструкции, " на който и да било " да вземе главата на основния прокурор Иван Гешев. А във връзка изказванията от преди час на обвинител номер 1, че точно " лицето Бойко Методиев Борисов " стоял в дъното на смяната на отношението на прокурорската гилдия и въобще прокуратурата - против Гешев. 

" Единственият диалог, който организирах с него, е да му окажа цялостна поддръжка след опита за атентат - на него и на фамилията му ", съобщи Борисов в Народното събрание. 

" В нито едно от неговите изявления не съм се разпознал. Ако беше правилно това, което казвате, трябваше да е прекратил делата още преди 2 години, 1 година... ", добави той, като засяга проблема с инспекциите по Барселонагейт. Гешев съобщи, че е имало напън още предишния четвъртък да се приключи делото, само че наблюдаващия обинител е декларирал пред основния прокурор, че има механически елементи, които ще забавят процедурата най-малко до септември тази година. 

Нито с някого съм приказвал, нито на прокурор съм се обадил. Освен когато стана атентата да изразя угриженост и молба да се намерят причинителите и състрадание към фамилията му. Защото който заплашва семейство, е отпадък. ", продължи Борисов.

Той отхвърли да е предложил посланически пост на Гешев, както обвинителят  подмятна.



Лидерът на ГЕРБ се разгневи, че не чул от Гешев нито името на Христовото на Иванов, нито на ген.Атанасов.Само аз съм му отговорен, тросна се експремиерът.

" В България, в случай че не кажеш " Бойко Методиев Борисов ", все едно нищо не си споделил, иронизира Гешев експремиерът. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР