Главният прокурор Иван Гешев ще внесе в деловодството на 49-то

...
Главният прокурор Иван Гешев ще внесе в деловодството на 49-то
Коментари Харесай

Пик: Иван Гешев ще поиска имунитета на Радостин Василев

Главният прокурор Иван Гешев ще внесе в деловодството на 49-то Народно заседание искане до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков за събаряне на имунитета на народния представител Радостин Василев, научи Соня Колтуклиева от достоверни източници от Съдебната палата, оповестява " Пик ".

Днес прокурор от Софийска градска прокуратура е дал всички доказателства в кабинета на основния прокурор. Обвинението е по член 143 от наказателния кодекс “за насила ”, по което се планува до 6 години затвор. Ако някогашният министър на спорта бъде дипломиран като “длъжностно лице ” сега на осъществяване на действието - 13 юни 2022 година - наказването е от 2 до 10 години затвор, добавя медията.

В деня, когато спортният министър в оставка разгласи отцепването си от “Има подобен народ ”, дружно с петима депутати, Тошко Йорданов огласи на конференция запис от телефонен диалог, в който ясно се чува по какъв начин Радостин Василев притиска Христинка Иванова да напусне Народното събрание, по какъв начин я заплашва, че ще й прати хора, в случай че тя не е съгласна да отстъпи място на идващия в плевенската листа.

На 17 март 2023 година " Пик " разгласява изявление на Соня Колтуклиева с Георги Георгиев, някогашен народен представител от Има Такъв Народ и от Политическа партия, който свидетелства за пазарене в дома на Радостин Василев на 10 юни 2022 година, когато от Кирил Петков са поискани по 500 000 евро на депутат, с цел да напусне четата на Слави и да поддържа държавното управление във вота на съмнение на 23 юни. Софийска градска прокуратура се самосезира от обстоятелствата, изнесени в диалога на Соня Колтуклиева и Георги Георгиев, по случая е формирано досъдебно произвеждане.

Радостин Василев е депутат от “Има подобен народ ” в 45-я, 46-я и 47-я парламент, министър на младежта и спорта в държавното управление на Кирил Петков, депутат в 48-я и 49-я парламент от “Продължаваме смяната ”.

Странна е неизяснената, само че явна взаимозависимост на Кирил Петков от Радостин Василев, написа още " Пик ". Съпредседателят на “Продължаваме смяната ” даже заплаши съпартийците си с оставка, в случай че не гласоподават ренегатът да оглави габровската листа за изборите на 2 октомври 2022 година. Заради силовото налагане на Радостин Василев в “Продъжаваме смяната ”, партията беше напусната от Яна Балникова, Иван Христанов, Иван Манев и Виолета Иеремиева.

Соня Колтуклиева разгласява чатове от затворена група на Има Такъв Народ, в която на 9 април 2022 година, министърът на спорта написа: “При тест за опиати в Министерски съвет, най-малко 5,6 изгарят ”. Логичното съмнение е, че Радостин Василев е снимал оргиите в държавните кабинети, за които от дълго време се приказва. Докато Радостин Василев е министър на младежта и спорта, “Сердика спортни парцели ”, подписва на 25 май 2022 година, контракт за 117 350 лв. с адвокатската адвокатска фирма “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ”, в която работи майката на Никола Минчев и в която е почнала кариерата си на младши юрист Лена Бориславова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР