Главният прокурор Иван Гешев ще участва в 71-ата годишна Национална

...
Главният прокурор Иван Гешев ще участва в 71-ата годишна Национална
Коментари Харесай

Иван Гешев отива на молитвената закуска във Вашингтон, давана от президента Джо Байдън

Главният прокурор Иван Гешев ще взе участие в 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент Джо Байдън, оповестява Българска национална телевизия.

 

По традиция събитието се организира всеки първи четвъртък на февруари, който тази година се пада на 2-и, и се открива с одобрение от президента.

 

На събитието във Вашингтон ще участват общественици и обществени фигури от повече от 100 страни, които споделят общи морални и духовни полезности.

 

Първата молитвена закуска се е провела през 1935 година, когато представители на локалния бизнес насочат молитва в спешен за региона миг. По-късно молитвени закуски стартират да се провеждат във всички американски щати. Националната молитвена закуска дава опция за построяването и укрепването на персонални връзки сред водещи американски политици, общественици и водачи от страни от целия свят.

 

В американската столица българският основен прокурор ще взе участие и във конгрес по сигурността. Гешев ще се включи и в полемики, отдадени на битката против езика на омразата.

 

От пресцентъра на прокуратурата потвърдиха за “24 часа ” за идното посещаване на Иван Гешев в Съединени американски щати. Уточниха, че то има частен темперамент и е по покана на двама американски конгресмени. Планирано е още от ноември. 

 

По информация на Епицентър. бг Гешев ще посети и националната библиотека на Конгреса -  най-старото федерално културно институция в Съединени американски щати.

 

Отново по информация на Епицентър. бг тази година Джо Байдън няма да участва персонално на закуската, а ще насочи видеоборъщение към гостите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР