Главният прокурор Иван Гешев ще направи първото си изявление след

...
Главният прокурор Иван Гешев ще направи първото си изявление след
Коментари Харесай

Гешев отвръща на удара: Първо изявление след исканията за оставката му от ГЕРБ и ВСС

Главният прокурор Иван Гешев ще направи първото си изказване след дълго безмълвие, последвало анонса за желаната му оставка от кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел и шестима членове на прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет.

Пресцентърът на Гешев оповестява, че той ще приказва пред медиите в Съдебната палата в понеделник, 10 ч.

Според Нова ТВ той е събрал всички свои заместници преди изказването.

Последното му " включване " беше при започване на предходната седмица - в разгара на абсурда към заместника му Борислав Сарафов и погрешните изказвания за това, че Гешев е пътувал със фамилията си в деня на експлоадирането на гърмежа край кортежа му в региона на Ярема.

Главният прокурор беше на дълготрайно посещаване в Съединени американски щати, което по предварителна информация щеше да продължи до 17 май, в случай че в това време не беше задействана процедурата за предварителното му премахване от власт.
Мария Габриел анонсира, че в случай че бъде определена, ще разпореди на министъра на правораздаването да изиска уволнението на Гешев поради " уронване престижа на правосъдната власт ". Ден по-късно шестима души от до момента вярната на Гешев Прокурорска гилдия във Висш съдебен съвет внесоха свое лично искане за отстраняването му поради " тежко нарушаване на служебните отговорности " - разпореждането за допускане на израелски " специалист " до мястото на гърмежа на 1 май.Апелативната прокуратура в София също разгласява сериозна позиция против него, като желае оставката му и упорства държавното обвиняване да не се занимава с политическа активност.
Гешев има 7-дневен период да показа възражения по обвиняванията против него, а 7 дни по-късно Висш съдебен съвет би трябвало да го изслуша и да се произнесе всъщност.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР