Главният прокурор Иван Гешев ще бъде призован във временната парламентарна

...
Главният прокурор Иван Гешев ще бъде призован във временната парламентарна
Коментари Харесай

Комисията за незаконно подслушване призова за обяснение Гешев

Главният прокурор Иван Гешев ще бъде свикан във краткотрайната парламентарна комисия за противозаконното подслушване на жители. Това стана ясно след следващото ѝ съвещание.

Ще бъдат призовани и чиновници от Министерство на вътрешните работи, ангажирани с подслушването. До момента комисията е открила, че към 1000 души са били разработвани и подслушвани поради митингите предишното лято. Сред тях са политици, публицисти, общественици, кандидат-депутати и прокурор.

Разрешителите са издавани от Специализирания углавен съд на основанието на член 95 от Наказателния кодекс за въоръжено въстание и протест против страната.

„ Доматите и яйцата се оказаха съществено оръжие, по тази причина ще призовенм Гешев, с цел да ни изясни правното съображение на формираната кореспонденция. Те я държат висяща, с цел да не можем да се сдобием с документите, базират се на следствена загадка “, съобщи ръководителят на комисията Николай Хаджигенов.

Комисията проверява и полицейското принуждение на митингите. Министерство на вътрешните работи са изпратили през днешния ден три тома с документи на депутатите. Те разкриват, че комисия в Столична дирекция на вътрешните работи е открила, че по отношение на журналиста Димитър Кенаров са употребявани незаконосъобразно мощ и помощни средства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР