Главният прокурор Иван Гешев се включи в кръводарителската акция Бъди

...
Главният прокурор Иван Гешев се включи в кръводарителската акция Бъди
Коментари Харесай

Главният прокурор и още 50 магистрати дариха кръв безвъзмездно

Главният прокурор Иван Гешев се включи в кръводарителската акция „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ”. Гешев подари кръв във ВМА дружно с над 50 прокурори, следователи и чиновници на администрацията, както и на Бюрото за отбрана на очевидците .

Всички те се включиха в първия ден на акцията по безплатно кръводаряване в столицата.
Сред първите дружно с Гешев бяха сегашният началник на апелативната спецпрокуратура Даниела ангелова, както и ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров.
 
 кръводаряване Иван Гешев prb.bg
 
 кръводаряване Иван Гешев prb.bg

Кръводаряване от магистрати и правосъдни чиновници тече и в УМБАЛ „ Св. Анна “. Акцията за кръводаряване е по самодейност на управлението на прокуратурата и е по отношение на открития от центровете по трансфузионна хематология спад на искащите да дарят кръв от началото на месец март, откакто бе обявено, че кръводарителите са намалели.

Кръводаряването минава при прецизна организация, тъй че да се подсигурява в оптималната степен сигурността на всеки един кръводарител. Гражданите би трябвало да знаят, че осъществените в международен мащаб научни изследвания не оповестяват за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) посредством трансфузия или трансплантация. Това значи, че искащите могат да дарят кръв без да има риск за здравето им.

Безвъзмездното кръводаряване от прокурори, следователи и правосъдни чиновници във ВМА и УМБАЛ „ Св.Анна “ ще продължи и в идващите дни, като към самодейността по места ще се включат и доста магистрати и чиновници от цялата страна.

 Ръководството на прокуратурата изрича признателност към всички, които са дали своя персонален принос в акцията „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР