Главният прокурор Иван Гешев се възмути като гражданин, че сме

...
Главният прокурор Иван Гешев се възмути като гражданин, че сме
Коментари Харесай

Записите са национален спорт, в който прокуратурата е държавен първенец

Главният прокурор Иван Гешев се възмути като жител, че сме " трансформирали записването с телефони в някакъв народен спорт ". Реакцията му бе във връзка изтеклия абсурден запис, за който се твърди, че е от диалог на министър-председателя Бойко Борисов. На шестия ден след появяването на записа, Гешев заяви, че прокуратурата ще ревизира дали става дума за манипулиран монтаж или нелегално СРС. Междувременно обаче изтекоха фотоси от спалнята на премиера, на които се виждат пачки от по 500 евро в чекмедже.

Разбира се, ценностна система на Иван Гешев не му разрешава да се допира до нещо толкоз долно като фотосите на бельото в спалнята на премиера, нито до наличието на чекмеджетата му, нито до въпросния запис. Прокурор Гешев ще остави на своите подчинени прокурори да решат изцяло сами (всички му вярваме) дали да проверяват или не. Той е просто един върховен административен началник на прокуратурата, който внезапно е не запомнил пълномощието си да се самосезира.

Самосезирането на основния прокурор е пълномощие, което неговият предходник и наставник Сотир Цацаров не не помни и не се криеше зад подчинените си.

" С това, което вършим, в случай че въобще приемем, че е правилен този запис или който и да е запис, в последните 20 години генерираме единствено едни кавги, с които даваме неприятен, извънредно неприятен сигнал към нашите европейски сътрудници не толкоз, а към българските жители " , изясни Иван Гешев в сряда.

Записът от СРС против президента
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР