Главният прокурор Иван Гешев се срещна с близки на пострадалата

...
Главният прокурор Иван Гешев се срещна с близки на пострадалата
Коментари Харесай

Иван Гешев се срещна с близки на пострадала жена при ПТП

 Главният прокурор Иван Гешев се срещна с близки на потърпевшата Неделка Ж. при пътнотранспортно произшествие (ПТП), станало на 12.06.2020 година в Самоков, породено от Виктор Д., карал след приложимост на наркотични субстанции.  Жената е настанена в болница и е в тежко положение.

На срещата участваха и заместникът на основния прокурор Пламена Цветанова и представителят на основния прокурор Сийка Милева.  Иван Гешев изрази страдание за случилото се пред околните на потърпевшата. Той ги осведоми, че прокуратурата стачкува пред Окръжен съд - София мярката “домашен арест ", наложена от РС-Самоков. На виновника за ПТП-то е наложена възбрана за овакантяване рамките на страната.

" Досъдебното произвеждане е взето под специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура. Наблюдаващият прокурор ще проучва събраните досега доказателства и ще реши дали да преквалифицира обвиняването “, разяснява пред публицисти представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Иван Гешев увери околните на потърпевшата, че ще се положат оптимални старания за бързото привършване на досъдебното произвеждане и за доказване на обвиняването в съда.

Главният прокурор срещна околните на потърпевшата с предлагането, отправено към представителите на изпълнителната и законодателната  власт за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, в частта му за закононарушения по превоза. Те плануват санкции от 15 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор за съзнателно причиняване на гибел на едно или повече лица при ръководство на транспортно средство след приложимост на алкохол с централизация над 2 на хиляда; при ръководство на транспортно средство след приложимост на наркотични вещества; при липса на нужната дееспособност или при превишаване на позволената скорост на придвижване с повече от 50 км/ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР