Главният прокурор Иван Гешев се оказва герой във филм на

...
Главният прокурор Иван Гешев се оказва герой във филм на
Коментари Харесай

”Много известен политик“ насочил Гешев към политическата му ориентация

Главният прокурор Иван Гешев се оказва воин във филм на уеб телевизия. От късите рекламни фрагменти научаваме че обвинител №1 се дефинира като християнсоциалист родолюбец, а към тази ориентировка го е насочил „ доста прочут български политик “, с който чисто другарски си пият кафе и си приказват.
Вече два тийзъра на кино лентата могат да се видят в канала на телевизия " България 24 " в youtube. Първият е над 3 минути, като по-голямата час е музикално осъществяване, само че от късия описа на Иван Гешев научаваме, че в рода му е имало партизани, хайдути, членове на Вътрешна македонска революционна организация, след 9-ти септември военни, чиновници на службите за сигурност, учители.

Вторият записът е минута и половин. От началния надпис на фона на архивни партизански фотоси, на едната от които се чете " Добре пристигнали, червеноармейци ", се схваща, че малкия екран показва филм за рода Гешеви. В началото се чува женски глас на диктор зад кадър: " Във семейството има и партизани. Най-ярката алена звезда е на Илия Гешев, който е тъст на журналиста Асен Агов и като дете става първообраз на паметния воин от соцлитературата - овчарчето Калитко, който оказва помощ на партизаните. Тогава е десетинагодишен, през днешния ден - над 90. При толкоз партизани в рода какви ли са политическите убеждения на основния прокурор? "

На фокус се появява основният прокурор в кабинета си. Следва разговор:

- Ами, да ви кажа почтено, по какъв начин да се определа...

- По-скоро ми наподобявате на ляв човек.

- По-скоро да. Говорих с подобен доста прочут български политик, чисто другарски пихме кафе и си говорихме... От него чух определението " християнсоциалист ". Аз не знаех, че има такава политическа устременост. Сега, аз не мога да кажа, че съм социалист. По-скоро имам, да, по-социални визии за живота. Ако обобща, по този начин в резюме, въпроса Ви - християнсоциалист родолюбец.

Като виждате това съдържаание въпреки всичко дава значима информация. Дали тематиката за политическите възгледи продължава и какво още споделя Гешев ще се разбере, когато бъде изрълъчен целия филм, само че фрагментът е знаков, тъй като дава информация по няколко значими въпроса, които са посочени в следния коментир на “ “:

Главният прокурор, който непрестанно се възмущава, че рецензиите против него са " политическо говорене ", се оказа с ясно изразени политически възгледи. Това е притеснително, в случай че член 6 от Закона за правосъдната власт споделя, че при реализиране на активността си прокурорите са политически неутрални. Висшият правосъден съвет е задължен да се заинтересува от това.

Християнсоциализмът поражда при започване на 19-и век и същността му е християнска вяра със социалистическа украска. Символът на придвижването са социалистическите сърп и чук, съчетани с християнски кръст. Християнсоциализмът разцъфтява по времето на националсоциализма на Хитлер в Германия и до ден сегашен е останал в името на баварския ХСС. В Швейцария, Италия, Чили и Еквадор в наши дни към момента съществуват такива партии.

Гешев нееднократно към този момент се е заявявал обществено за мощно набожен. Преди Великден той даде изявление, в което се дефинира за " ". Още след назначението му за основен прокурор той посети патриарха дружно с предшественика си Сотир Цацаров, където съгласно прессъобщението са били разисквани " бъдещи взаимни дейности в поддръжка на православната религия ".

Важна детайлност от изповедта на основния прокурор е, че се среща с политици на кафе, което също слага въпроси. По конституция в страната работи правилото на разделянето на управляващите и има явен протокол за срещите и взаимоотношенията сред представителите на другите управляващи, като едно от главните условия е това да става обществено и транспарантно. Главният прокурор се придържа прецизно към правилото за афишира всекидневните си срещи с елементарни хора из всички крайща на страната, съпроводени със снимков и видео материал, само че очевидно пропуща да осведомява жителите за политическите си срещи.

Интересна е и малкия екран, която е решила да снима филм за шефа на държавното обвиняване още преди да е изтекла даже година от мандата му. " България 24 " е канал със мощно националистичен профил. В него се чуват гласовете преди всичко на членове на Вътрешна македонска революционна организация: Ангел Джамбазки, Карлос Контрера, Красимир Каракачанов, а тематиките са патриотични. Собственик на малкия екран е " Вижън Лаб " ЕООД, чийто шеф Мартин Христов отхвърля връзка с Вътрешна македонска революционна организация. Патрията също отхвърля такава връзка, макар че малкия екран се обитава в централата й в София.

Водещ на патриотично предаване в малкия екран до ареста си беше Петко Дюлгеров - някогашен кмет на столичния регион " Младост " от ГЕРБ. Той беше арестуван от Гешев, откакто остави белязани пари в колата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова - кмет и зам.-кмет на " Младост ". В момента Дюлгеров е обвиняем като посредничик на подкупа, за който ги упрекват, че са получили от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

Миналото лято Апелативната спецпрокуратура заяви за близко другарство на Гешев със съдружника на Ваклин - Марио Кръковски. Оказа се, че дамата на Гешев - Детелина Ханчева, с която няма брак, само че имат две деца, е купила от Кръковски парцели доста преференциално.

Припомняме, че Фрог Нюз разкри, че Ханчева не просто е купила жилище на скандално ниска цена от Кръковски, само че имати общо сдружение. Подробности може да видите и.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР