Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София,

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София,
Коментари Харесай

Гешев разпореди специален надзор за престъпленията против здравето и околната среда

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново взимане на специфичен контрол на формираните досъдебни производства за закононарушения, свързани с ръководството на боклуци не по открития ред и преместването им през границите на страната според условията на Закона за ръководство на отпадъците и Закона за околната среда и водите, оповестява Novini.bg.

Главният прокурор е указал на административните ръководители на апелативните прокуратури да вземат на специфичен контрол и всички досъдебни производства формирани по данни на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, събрани в хода на осъществяваната от тях взаимна инспекция.

Припомняме, че на 06.01.2020 година по предписание на основния прокурор е предоставено на Министерството на вътрешните работи и на Държавна организация „ Национална сигурност “ взаимна инспекция за съблюдаване условията на Закона за ръководство на отпадъците и Закона за околната среда и водите.  

Указано е при нужда от подпомагане с непознатите правосъдни управляващи и по-конкретно с тези на Република Италия, съответните наблюдаващи прокурори да реализират интернационалното правно съдействие – изпращане на ЕЗР, посредством Националното бюро в Евроджъст.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР