Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София,

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София,
Коментари Харесай

Гешев разпореди специален надзор на разследванията за къщите за гости

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново да вземат под специфичен контрол 23 досъдебни производства за закононарушения, свързани с финансирането на къщите за посетители.

Гешев е разпоредил по всяко произвеждане да бъде избран наблюдаващ прокурор, който да оказва методическа и организационна помощ на сътрудниците си от първоинстанционните прокуратури, ръководещи следствията.

Припомняме, че по предписание на основния прокурор от м. април 2019 година стартираха инспекции за общо 746 къщи за посетители, финансирани със средства на Европейския съюз. Към момента на територията на страната са формирани 23 досъдебни производства за показване на погрешни сведения за да бъде получено финансиране от фондове - 11 от Софийската градска прокуратура, 3 - от Окръжната прокуратура в Монтана, 2 - от Окръжната прокуратура във Велико Търново и по едно в Хасково, Пазарджик, Пловдив, Ямбол, Плевен, Силистра и Варна. По всички останали случаи продължава осъществяването на инспекции.

„ Главният прокурор ще продължи да следи произнасянията на прокуратурите в страната и ще указва взимане на специфичен контрол върху всяко новообразувано досъдебно произвеждане за закононарушенията, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз и други закононарушения от общ темперамент, при финансиране на така наречен къщи за посетители “, оповестяват още от държавното обвиняване. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР