Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София,

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София,
Коментари Харесай

Гешев разпореди надзор за къщите за тъщи

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново взимане на специфичен контрол на 23 досъдебни производства за закононарушения, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз и други закононарушения от общ темперамент, при финансиране на така наречен къщи за посетители, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
Главният прокурор е указал на административните ръководители на апелативните прокуратури в страната по всяко досъдебно произвеждане прокурор да дефинират съответен наблюдаващ прокурор, който да оказва засилена методическа и организационна помощ във връзка с прокурорите от първоинстанционните прокуратури, ръководещи следствията.
По предписание на основния прокурор от м. април 2019 година започнаха инспекции за общо 746 къщи за посетители, финансирани със средства на Европейския съюз.
Към сегашния миг на територията на страната са формирани 23 досъдебни производства за показване на погрешни сведения, с цел да бъде получено финансиране от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от Европейски Съюз на българската страна /престъпления по член 248 а от Наказателния кодекс/. Досъдебни производства са формирани от Софийска градска прокуратура -11 бр., от Окръжна прокуратура – Монтана – 3 бр., от Окръжна прокуратура – Хасково- 1 бр., от Окръжна прокуратура – Пазарджик – 1 бр., от Окръжна прокуратура – Пловдив – 1 бр., от Окръжна прокуратура Ямбол – 1 бр., от Окръжна прокуратура – Плевен – 1 бр., от Окръжна прокуратура – Велико Търново – 2 бр., от Окръжна прокуратура – Силистра – 1 бр., от Окръжна прокуратура – Варна – 1 бр.
По всички останали случаи продължава осъществяването на инспекции, като се реализира и длъжностен надзор върху постановените прокурорски актове до висшото равнище в Прокуратурата на Република България.
Главният прокурор ще продължи да следи произнасянията на прокуратурите в страната и ще указва взимане на специфичен контрол върху всяко новообразувано досъдебно произвеждане за закононарушенията засягащи финансовите ползи на Европейския съюз и други закононарушения от общ темперамент, при финансиране на така наречен къщи за посетители.
Припомняме, че по предписание на министъра на земеделието, храните и горите през юни тази година бяха тествани всички планове, получили финансиране за създаване на къщи за посетители по ПРСР 2007-2013 година, за които 5-годишният интервал на мониторинг не беше изминал. Екипите на Държавна фирма " Земеделие " ревизираха общо 295 къщи за посетители. От тях 288 плана бяха в интервал на мониторинг и 7 - в отвън мониторингов интервал, по постъпили сигнали на публицисти. Проверките бяха осъществени в наличието на медиите. Общата дотация за всички 288 къщи за посетители възлиза на 81 млн. лв..
През ноември Държавна фирма Земеделие оповести резултатите от инспекциите си в къщите за посетители. " От тестваните на място през юни 288 плана, получили финансиране за създаване на къщи за посетители по ПРСР 2007-2013 година, все още са обработени резултатите за 276 от тях. След осъществения разбор и спомагателни административни инспекции, Държавна фирма " Земеделие " започва процедурата по разкриване на производства по издаване на актове за определяне на обществено държавно взимане ".
Кои ще бъдат глобени, четете ТУК. 
Повече по тематиката можете за намерите в ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР