Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София,

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София,
Коментари Харесай

Гешев разпореди специален надзор върху разследванията за къщите за гости

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново взимане на специфичен контрол на 23 досъдебни производства за закононарушения, свързани с финансовите ползи на Европейския съюз, оповестяват от държавното обвиняване.
Разследванията по тези закононарушения са свързани с финансирането на построяването на така наречен къщи за посетители.
Иван Гешев е дал инструкции на административните ръководители на апелативните прокуратури в страната по всяко досъдебно произвеждане да дефинират съответен наблюдаващ прокурор, който да оказва засилена методическа и организационна помощ на първоинстанционните прокуратури, ръководещи следствията.
По предписание на основния прокурор от април 2019г. стартираха инспекции за общо 746 къщи за посетители, финансирани със средства на Европейския съюз.
Към сегашния миг на територията на страната са формирани 23 досъдебни производства за показване на погрешни сведения, с цел да бъде получено финансиране от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от Европейски Съюз на българската страна.
Най-много са тези в Софийска градска прокуратура – 11. В Окръжна прокуратурата-Монтана са 3, Велико Търново-2 и по едно в окръжните прокуратури на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Ямбол, Плевен, Силистра и Варна.
По всички останали случаи продължава осъществяването на инспекции, като се реализира и длъжностен надзор върху постановените прокурорски актове до висшото равнище в Прокуратурата на Република България.
От държавното обвиняване твърдят, че основният прокурор ще продължи да следи произнасянията на прокуратурите в страната и ще указва взимане на специфичен контрол върху всяко новообразувано досъдебно произвеждане за този вид закононарушения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР