Главният прокурор Иван Гешев разпореди днес на министъра на вътрешните

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди днес на министъра на вътрешните
Коментари Харесай

ДАНС и МВР проверяват за нарушения при съхранението на отпадъци в цялата страна

Главният прокурор Иван Гешев разпореди през днешния ден на министъра на вътрешните работи и на ръководителя на ДАНС осъществяване на взаимни инспекции за съблюдаване на Закона за ръководство на отпадъците и на Закона за запазване на околната среда /ЗООС/ от притежателите на боклуци на територията на страната, оповестиха от прокуратурата.

Проверката е разпоредена за преценка за съществуване на предпоставки за практикуване на пълномощията на прокуратурата на България, се показва в известието.

В хода й следва да бъдат открити всички " притежатели на боклуци ", като те ще би трябвало да покажат годни позволения, сложни разрешителни, регистрации за активността и площадката и така нататък Ще се събират и данни от инспекции от Регионална инспекция за опазване на околната среда и кметове на общини.

Главният прокурор Иван Гешев е указал при директно определяне на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, неотложно да се уведоми и съответната способена прокуратура, се показва в формалната информация.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР