Главният прокурор Иван Гешев разговаря с парламентарната група на ГЕРБ-СДС

...
Главният прокурор Иван Гешев разговаря с парламентарната група на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Гешев обсъди кризата в престъпността с ГЕРБ - СДС

Главният прокурор Иван Гешев беседва с парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание. 

Десислава Атанасова от ГЕРБ съобщи, че срещата има за цел градивен разговор, по време, на която да бъдат изложени планове за законодателни промени, свързани с публичните упования и акцентира, че Народното събрание взе решение да образува Комисия по конституционните въпроси.

Тя посочи, че основният прокурор и неговите сътрудници не са осведомени с правосъдната промяна, която е част от предизборната стратегия на ГЕРБ-СДС. Според нея всички законодателни ограничения, които оферират, са ориентирани към експедитивност на процеса, към предстояща правдивост от българските жители.

Атанасова добави, че престъпността е рецесия, заплашваща страната и те са най-сериозните радетели за този разговор сред институциите.

Главният прокурор Иван Гешев акцентира, че има действителна заплаха от цялостен неуспех в битката с престъпността. Според него всеки, който има чувство за държавност, би трябвало да знае, че сред институциите би трябвало да има взаимоотношение, като част от това взаимоотношение той схваща точно разговора с народните представители и с парламентарните групи. Гешев посочи, че верният термин е правосъдна промяна, а не правосъдна.

" През последните години продължаваме да представяме своите експертни мнения, само че няма по какъв начин да се реализира напредък, в това число в битката с престъпността, без институциите да си взаимодействат и да си приказват ", счита той.

По думите на Гешев даже по времето на някои министри на вътрешните работи не е имало такава липса на връзка сред обособените управляващи. Той акцентира, че публичните упования за експедитивност не са реалистични на фона на процеса на работа и провокациите, пред които са изправени магистратите.

" Ние сме наясно с проблемите в Прокуратурата, не желая да се извинявам “, сподели той, само че посочи, че всеки друг случай, когато има някакъв неуспех, е допустимо аргументите да са разнообразни, в това число и законодателни.

Гешев е безапелационен, че би трябвало да се вземат решение действителните проблеми и е склонен те да бъдат дискутирани, само че би трябвало действителна правна промяна във всички звена на правоохранителната система.

" Не може да има самостоятелност без надзор, не може да има правдивост, без да има ограничения за надзор “, счита основният прокурор.

Гешев се съгласи, че би трябвало да се търсят ускорени механизми за ускорение на процеса на работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР