Главният прокурор Иван Гешев прие в Съдебната палата новоназначения председател

...
Главният прокурор Иван Гешев прие в Съдебната палата новоназначения председател
Коментари Харесай

Иван Гешев се срещна с новия шеф на ДАНС Пламен Тончев

Главният прокурор Иван Гешев одобри в Съдебната палата новоназначения ръководител на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев по негово искане, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

В срещата участваха и заместник-главните прокурори Даниела Машева и Пламена Цветанова.

Акцент в диалога бе продължение на взаимоотношението сред институциите в битката против престъпността и корупцията, както и отбраната на националната сигурност.

Главният прокурор изрази убеденост, че ще бъде продължена и трайно откритата процедура сред прокуратурата и ДАНС по противопоставяне на нарушаванията, свързани с политическите права на жителите.

Пламен Тончев бе назначен с декрет на президента Румен Радев за шеф на ДАНС на мястото на Пламен Георгиев на 26 май.

Преди това в продължение на 11 години той е началник на териториалното звено на организацията във Враца, а преди този момент е бил шеф на локалното звено на ГДБОП. По негово управление антимафиотите разрушиха незаконната група на Йордан Тонов-Данчо Пръча. Групата бе за разпространяване на дрога, сводничество и изнудване, а бандитите лежаха в пандиза. За сполучливата реализация Тончев е награден от Михаил Миков като министър на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР