Главният прокурор Иван Гешев предлага доживотен затвор за причиняване на

...
Главният прокурор Иван Гешев предлага доживотен затвор за причиняване на
Коментари Харесай

Гешев иска доживотен затвор за убийство на пътя след употреба на наркотици или алкохол

Главният прокурор Иван Гешев предлага пожизнен затвор за причиняване на гибел на пътя след приложимост на опиати и алкохол и при шофиране без брошура и с превишена скорост.

Предложението за смяна в Наказателния кодекс Гешев е изпратил до премиера Бойко Борисов, ръководителя на Народното събрание  Цвета Караянчева и шефовете на парламентарни групи, заяви представителят му Сийка Милева, представена от БНР.

Затвор от 15 до 20 години или пожизнен затвор за породена гибел при  шофиране след приложимост на наркотични вещества; с над 2 промила алкохол в кръвта, със скорост 50 километра над  позволената плюс лишаване на автомобила, желае Иван Гешев.

Конфискуване на колата на всеки с съществуване на алкохол над 1,2 промила или след приложимост на наркотични субстанции, е другото предложение на обвинител номер едно.

Още преди да е ясна ориста на законодателните оферти, Иван Гешев е разпоредил на наблюдаващите прокурори при умишлени закононарушения по превоза неотложно да се подхващат дейности по изземване на транспортните средства и да се постановат незабавно запори като бъдещи обезпечения по отнемането.

Работна група в прокуратурата пък ще проучва правосъдната процедура и при несъгласие ще бъде сезиран Върховният касационен съд:

„ Прокуратурата на Република България цели да реализира по-високо и по-ефективно следствие по транспортните закононарушения, налагането на сурови санкции на всеки един, който се е осмелил да ръководи моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта или след използването на наркотични субстанции “, уточни представителят на основния прокурор Сийка Милева.

В пъти нарасналите пътни произшествия след приложимост на опиати и алкохол пред последните години и гибелта на журналиста Милен Цветков са предизвикали законодателните оферти на Иван Гешев, изясни Милева:

„ През 2015 година броят на формираните наказателни производства, свързани с ръководство на МПС след използването на наркотични субстанции, е бил 90. А през 2019 година техният брой е повишен на към 3000 “, уточни представителят на основния прокурор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР