Главният прокурор Иван Гешев прати до Белград заповед за ареста

...
Главният прокурор Иван Гешев прати до Белград заповед за ареста
Коментари Харесай

Гешев прати заповед до Белград за ареста на босовете на NEXO

Главният прокурор Иван Гешев прати до Белград заповед за ареста и превеждането у нас на двамата босове на криптобанката, разследвана и в България, и в Съединени американски щати, и във Англия " NEXO " на ексдепутата от Реформаторския блок Антони Тренчев и основният мозък на компанията Коста Кънчев. 

Двамата са били открити в сръбската столица нощес след кацането им от Дубай на летище Никола Тесла. Има информация, че двамата е трябвало да се срещнат с габровския ексбанкер Цветан Василев. Който от години е защитаван от белградските управляващи да не бъде екстрадиран у нас. 

По линия на интернационалното съдействието, българското бюро на Интерпол е било осведомено през днешния ден преди обед, като от Софийска градска прокуратура към този момент са изпратили превод на сръбски език на издадената заповед за задържането на Тренчев и Кънчев за 72 часа. 

За момента обаче не е ясно дали сръбските управляващи ще уважат настояването на българската страна, защото Антони Тренчев и Коста Кънчев обяснили при инспекцията, че имат намерение да изоставен Сърбия още през днешния ден следобяд, написа Българска национална телевизия. 

По-рано основният прокурор Иван Гешев заяви, че двамата обвинени по следствието против NEXO са пристигнали в сръбската столица, евентуално, с цел да се срещнат с укриващия се там към този момент девет години обвиняем за банкрута на КТБ Цветан Василев. Предполага се, че Тренчев, Кънчев и Василев обмислят наемането на американски лобисти, посредством които да се опитат да прекратят наказателните каузи против себе си в България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР