Главният прокурор Иван Гешев посреща с шеги исканията на управляващата

...
Главният прокурор Иван Гешев посреща с шеги исканията на управляващата
Коментари Харесай

Гешев иронизира исканията за оставката му

Главният прокурор Иван Гешев посреща с смешки настояванията на ръководещата коалиция да подаде оставка. След съвещание на Висшия правосъден съвет (ВСС) Гешев съобщи, че очаква да ми поискат оставката и за " световното стопляне ”.  " Видях, че има вицепремиер по климатичните промени. Очаквам да ми изискат оставката и за световното стопляне ", сподели обвинител №1.

Може да се каже, че преди съвещанието на Висш съдебен съвет Иван Гешев изпадна в неловка обстановка. Той подари букет и пожела шанс на новия правосъден министър Надежда Йорданова, която обаче през усмивка му сподели, че би желала да обсъдят изискванията за неговата оставка. 

" В интерес на българските жители е правосъдната и изпълнителната власт да си взаимодействат. Единственият печеливш от войната сред институциите е престъпността. Сигурен съм, че прокуратурата, а и Висш съдебен съвет ще направят всичко за едно положително взаимоотношение ", разяснява след това основният прокурор. 

Новото ръководещо болшинство на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ", което излъчи държавното управление отпред с Кирил Петков, зае твърда позиция за оставка на основния прокурор и промяна на правосъдната система. 

На 13 декември при гласуването на новия кабинет водачът на Демократична България Христо Иванов съобщи, че съдебната промяна стартира с нуждата от регистриран основен прокурор, т.е. с оставка на Гешев. 

Преди ден основният прокурор съобщи, че досега има единствено политически изказвания, без съответни образци за какво той да си подаде оставката. Странно или не, Гешев реши да похвали държавното управление на Кирил Петков и президента Румен Радев, които също упорстват за неговата оставка. 

" Ние имаме съвпадане с държавното управление на Кирил Петков за нулева приемливост към корупцията и престъпността... Президентът е обединител, знак на обединяването на нацията, той има избрани пълномощия в Конституцията и в осъществяване на тези пълномощия той може да извърши каквото реши в полза на българските жители. Аз съм сигурен, че българският президент Радев работи в тази тенденция ", разяснява Иван Гешев.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата няма да образува досъдебно произвеждане против премиера Кирил Петков по проблема с негово поданство. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР