Главният прокурор Иван Гешев посети гр. Видин, където разговаря с

...
Главният прокурор Иван Гешев посети гр. Видин, където разговаря с
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри крадци, разбили църква във Видин

Главният прокурор Иван Гешев посети гр. Видин, където беседва с Видинския митрополит Негово Високопреосвещенство Даниил. Иван Гешев го осведоми за подхванатите от правоохранителните органи дейности по бързото откриване на кражба от църквата „ Св. Димитър Солунски “. Във Видин бе и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. По-късно основният прокурор посети и Видинската Света митрополия, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 25.04.2020 година под надзора на Районна прокуратура-Видин, е почнало следствие по досъдебно произвеждане за осъществена кражба от православна черква „ Св.Димитър Солунски “ гр. Видин. В хода на следствието са повдигнати обвинявания на Бисер А.Б. за закононарушение по чл.196, ал.1, т.2 във вр. с член 195, алинея 1, т.3 и т. 4 във вр. с член 29, алинея 1, б. „ а “ във вр. член 20, ал.2 от Наказателен кодекс и Бисер Ц.Р. за закононарушение по член 195, алинея 1, т.3 и т. 4 във вр. член 20, ал.2 от Наказателен кодекс, за това, че за времето от 17.55 ч. 24.04.2020 година до 08.00ч. на 25.04.2020 година в гр. Видин, обл. Видин, в съучастничество между тях като съизвършители, от православна черква „ Св. Димитър Солунски “ гр. Видин, посредством отрязване на халка на катанец на входната врата и щурм на 4 бр. катинари на дървени кутии за дарения и потребление на ножица за рязане на метал, лишили непознати движими движимости, а точно: сумата от 2693 лева /дарени на църквата пари/ и 1 бр. железен напрестолен кръст, жълт на цвят, с разпятие, благосъстоятелност на православна черква „ Св. Димитър Солунски “ гр. Видин.

В хода на следствието са осъществени обиски, претърсвания и изземвания на адреси населявани от двамата обвинени, при които са открити и конфискувани 1 бр. железен напрестолен кръст, жълт на цвят, с разпятие, сумата от 1539 лева, мобилни телефони и 1 бр. раница, съдържаща 33,4 кг монети с номинал от 1ст., 2ст., 5ст., 10ст., 20ст., 50ст., 1лев, 2 лв. и задгранична валута в монети, равняващи се на сумата от 1353,31 лева

На 01.05.2020 година с Определение на Видинския областен съд по отношение на обвинените Бисер А.Б. и Бисер Ц.Р. е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

И двамата обвинени са осъждани и престъпно проявени, като обвинения Бисер А.Б. е направил действието в изискванията на рисков рецидив.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР