Главният прокурор Иван Гешев пожела успех днес на НС, като

...
Главният прокурор Иван Гешев пожела успех днес на НС, като
Коментари Харесай

Гешев: Искаме да работим в синхрон с МВР, а не да се води война срещу прокуратурата

Главният прокурор Иван Гешев пожела триумф през днешния ден на Народно събрание, като съобщи, че се надява най-сетне да бъде определено постоянно държавно управление, тъй като пред българския народ и пред българската страна стоят съществени въпроси - пандемията, икономическа, обществена рецесия, цената на тока. Трябва непоклатимост, сподели Гешев пред Българска национална телевизия преди да влезе на съвещанието на Народно събрание, на което би трябвало да бъде гласувано новото държавно управление.

Той съобщи още, че в сегмента, който е значим за прокуратурата - битката за престъпността, се надява на синхрон в работата с органите на Министерство на вътрешните работи.

" Защото би трябвало да бъде ясно - органите на Министерство на вътрешните работи са тези, които проверяват и разкриват закононарушенията и по-късно се рапортува на прокуратурата. Без Министерство на вътрешните работи да проверява закононарушения няма по какъв начин прокуратурата да внесе обвинителен акт и надлежно да бъде осъден съответния причинител. За страдание в последните 6-7 месеца Министерство на вътрешните работи се е концентрирало главно към едно-две неща, което води до липса на положителни резултати и взрив на престъпността, в областта на проведената престъпност. Виждате хакерски офанзива против журналистически уеб сайтове, което е извънредно притеснително за свободата на словото, взрив на битовата престъпност, взрив на телефонните измами. Затова желаеме да работим в синхрон с Министерство на вътрешните работи, а не да се води война против прокуратурата ", сподели Гешев.

 Снимка: БТА

За първи път има 3 милиарда запорирани лв., това е доста съществено съображение да ми желаят оставката - това не е съображение на българските жители, в това число и на протестиращите такива, съобщи още Гешев.

" Радвам се и е обикновено политиците да ми желаят оставката. Ако политиците не ми желаеха оставката, нещо нямаше да е наред - щеше да значи, че прокуратурата не съблюдава разделянето на управляващите и в някакво взаимоотношение с политиците ", разгласи Обвинител №1, като добави, че " прокуратурата си прави работата за първи път от 1989 година насам ".

Според него " войната " на политиците със правосъдната власт опонира на европейските полезности. " Аз съм сигурен, че ще има европейска реакция, уверен съм, че ще има реакция против закриването на спецструктурите - те са по рекомендация и неведнъж бяха похвалени ", съобщи Иван Гешев.

Той уточни, че има " непрекъснат контакт " с ръководителя на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши: " Това, което знам от персонален диалог, е, че тя е удовлетворена от работата на Прокуратура на Република България ".

Главният прокурор разгласи като лъжи изказванията на управлението на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП, че прокурори отхвърлят да разпитват арестувания за изтеглянето на милионите за " Хемус ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР