Главният прокурор Иван Гешев поиска замразяване на заплатите на магистратите

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска замразяване на заплатите на магистратите
Коментари Харесай

Иван Гешев иска замразяване на заплатите на магистратите


Главният прокурор Иван Гешев изиска заледяване на заплатите на магистратите и правосъдните чиновници до края на 2020 година. Стана ясно, че предлагането му ще бъде разисквано на изключително съвещание през днешния ден на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

„ Разрастващата се пандемия от Covid-19 изисква вземането на всички нужни ограничения, както за запазване живота и здравето на хората, по този начин и за опазване на икономическата непоклатимост и качеството на живот в страната, а това изисква финансова дисциплинираност, вземане предвид с зародилите усложнения в бюджетната сфера и взаимност с българските жители в изискванията на изключителното състояние “, написа до правосъдните кадровици Гешев.

Освен да не се актуализират заплатите на магистрати и правосъдни чиновници, основният прокурор предлага Висшият правосъден съвет да предложи на административните ръководители в правосъдната система по време на изключителното състояние да дават - по специфичен график, половината от платения годишен отпуск на магистратите и правосъдните чиновници, даже и без тяхното единодушие, и по опция - целият заплатен годишен отпуск на тези, на които следва пенсиониране до 31 декември.

„ Висшият правосъден съвет е органът, в чийто пълномощия е вземането на решения за осъществяването на бюджета на правосъдната власт и за предоставяне на принос в напъните на българската страна за ограничение и превъзмогване на неподходящите последствия от разрастващата се пандемия от Covid-19 “, аргументира се Иван Гешев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР