Главният прокурор Иван Гешев поиска официално имунитета на народния представител

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска официално имунитета на народния представител
Коментари Харесай

Гешев поиска официално имунитета на депутата Радостин Василев

Главният прокурор Иван Гешев изиска публично имунитета на народния представител Радостин Василев . Това оповестиха от прокуратурата. Те обясниха, че Гешев е внесъл в „ деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Р.В. по предложение на Софийска градска прокуратура /СГП/ “ .

В, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Р. В. за закононарушение по член 143, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс – – за това, че през месец юни 2022 година посредством заплашване Р.В. e направил опит да принуди депутат обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание .

С решение на ЦИК от 6 април тази година Р.В. е разгласен за депутат и след полагането на клетва на 12.04.2023 година се явява лице с имунитет .

Съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и според член 135, алинея 3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание възбуждането на наказателното гонене против депутат е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Р.В.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР